LEGO Klasik Uzay Adamları

2023’ün son günleri ve son yazısı… son iki haftadır evdeki hareketliliğe biraz hazırlıksız yakalandığım için bloga istediğim vakti ayıramadım, umarım kusura bakmazsınız. 2023’ü kısa bir anı yazısıyla kapatacağım. 2024’ün ilk hedefi de daha fazla yazmak olsun. 2024 demişken, herkese şimdiden güzel bir yıl dilerim.

Daha önce uzaylılarla ilgili yazdığım bir öykü yazısında da bahsettiğim gibi, ben klasik uzay temasını yakalayamadım. Temaya genel olarak çok ilgim de yoktu, sevdiğim, istediğim minifigürler ağırlıklı olarak korsanlar ve şövalyelerdi. Ara ara babam aşka gelip “Ne bu böyle hep geçmişte olan şeylerle oynuyorsun, biraz da gelecekle ilgili olanlarla oyna” derdi, o zaman tek tük uzay seti alınırdı. Tabii o zamanlar çok umursamazdım, önemli olan yeni bir set ve yeni minifigürlerdi.

Sol: Klasik uzay adamları Sağ: Futuron uzay adamları

Ne yalan söyleyeyim, birkaç yıl öncesine kadar “klasik uzay adamı” lafını okuduğumda, ne olduğunu bile bilmiyordum. Önce sosyal medyaya, sonra da LEGO yazıları yazmaya başlayınca, aslında benim elimdekilerin klasik uzay temasına ait olmadığını öğrendim. 1987’de çıkan Futuron isimli alt temanın minifigürleriymiş. Hatta elimde hiç klasik uzay adamı yokmuş. LEGO Filmi’ndeki Benny sayesinde, önce klasik uzay adamının neye benzediğini öğrendim. Benny’yi o kadar sevdim ki, arkadaşlarını da edinmeye karar verdim. Aynı figürün farklı renk seçeneklerini yan yana koyma düşüncesi de hoşuma gitti. Böylece ben de klasik uzay adamı biriktirmeye başladım.

LEGO klasik uzay
Rengârenk klasik uzay adamları!

Tabii ilgi sonradan gelince, bazı şeyler her zaman dikkatini çekmiyor insanın. Örneğin CMF 22 serisinde çıkan Uzay Yaratığı’nın kollarını ve ayaklarını değiştirip, mor uzay adamı yapılabileceğini düşünmemiştim bile. CMF 17 serisindeki Roket Çocuk minifigürünü o kadar seviyorum ki, onu bozup gri uzay adamı yapasım gelmiyor. Ama yine de epey bir renk biriktirdiğimi düşünüyorum. Yenileri çıktıkça, onlar da kardeşlerinin yanına eklenecek.

Bende hâlâ birkaç eksik olduğu için yukarıdaki resmi Jay’in sayfasından yürüttüm.

Kimisi çocukken Barbie bebeklerle oynar, kimisi de LEGO minifigürleriyle küçük dünyalar kurup, bu dünyaları büyüyünce de korumaya devam eder. Sanırım benim hangi gruba dahil olduğum belli :)

Bir yorum yazın

Back to Top