LEGO CMF 22 Serisi mi? Nerde??

Kimi zaman bir kişinin bile “Keşke devam etseniz” demesi yeterli olabiliyor. BukaBricks de yayın hayatına ara verdikten tam 6 ay sonra tekrar karşınızda. Belki eskisi kadar aktif olmayacak, belki eskisinden daha da aktif olacak, kim bilebilir ki? Önemli olan, yine ve yeniden burda olabilmek!

LEGO CMF 22

Evet, son zamanlarda sosyal medyayı ve blogları sarıp sarmalayan en güncel (ve açıkçası benim için en keyifli) konuyla başlamak istiyorum. Kısa bir süre önce çıkacağı ilan edilen, ve resimlerini artık pek çok yerde bulabileceğimiz LEGO CMF 22 serisi! Bir süre önce verdiği karara devam eden LEGO Şirketler Grubu, 12 minifigürle tekrar karşımızda. Ama ne minifigürler! Benim göz attığım pek çok sayfa, okuduğum pek çok yorum, bu serinin şimdiye kadar çıkan en iyi, en çeşitli serilerden olduğunu söylüyor. Ne yalan söyleyeyim, ben de onlara katılıyorum.

Bakalım LEGO CMF 22 serisini bu kadar özel yapan minifigürler nelermiş?

Not: İsimler, Brickset’teki isimlerden Türkçe’ye çevrilmiştir.

Kuş Gözlemcisi, At ve Seyis, Kar Muhafızı

Son yıllarda CMF serilerinde gittikçe daha fazla görmeye başladığımız hayvanlar, sanırım bu seriyle tavan yapmış durumda. Yanında hayvanıyla gelen tam üç minifigür var. Bilen bilir, benim LEGO hayvanlarına karşı ayrı bir zaafım var. O yüzden de bu üç minifigürle başlamayı seçtim.

Kuş Gözlemcisi, minifigür olarak bakıldığında sade bir minifigür. Üzerinde iki cepli siyah bir tişört, altında bej bir pantolon ve kahverengi botlar – tabii ki çift kalıplı bir bacak parçası. Kollar da aynı şekilde çift kalıplı, ve kolunda da saati var – CMF serilerinde çok fazla rastlanmayan bir detay. Hatta benim bildiğim daha önce hiçbir minifigürde olmayan bir detay. Pembe çantası, her ne kadar görmeye alışık olduğumuz bir aksesuar olsa da, ilk kez bu renkte çıktığı için yine özel. Benzer şekilde saç parçası da öyle, ilk kez bu siyah-açık mavi kombinasyonuyla karşımıza çıkıyor. Yüzü çift taraflı, yine CMF serilerinde az bulunan bir şey, ve son olarak dürbünü de ilk kez koyu yeşil olarak görüyoruz.

Tukan!

Benim için bu minifigürü eşsiz yapan şey tabii ki yanında gelen minik tukan. DUPLO’sunu gördüğümde çığlık attığımı hatırlıyorum, artık buna verdiğim tepkiyi siz düşünün. Yepyeni bir kalıp, nokta atışı bir tasarım. Tek kelimeyle müthiş. Ve tabii ki, gözlemlenmek için üzerinde durabileceği bir bitkicik.

At ve Seyis’e geçelim. Yine sade kıyafetli bir minifigür. Birkaç yıl önce Harry Potter serisinde görmeye başladığımız orta uzunlukta bacaklar, üzerinde de yeşil ekose bir gömlek. Saç parçası yeni değil, fakat bu renk kombinasyonuyla ilk kez karşımıza çıkıyor. Yüz yine çift taraflı, ve açıkçası çok da sevimli. Elinde de bir havuç, şüphesiz atı beslemek için.

LEGO CMF 22 At ve Seyis
Hoşgeldin küçük at

At – ya da belki tay demek daha doğru olur. Arkadaşlar, bu hayvancık, System teması altında çıkan ikinci küçük at. Küçük at diyorum, çünkü ilki bazı yerlerde midilli olarak da geçiyor, ve taa 1996 yılında çıktı! Her ne kadar Friends temasıyla birlikte farklı renklerde taylar çıkmış olsa da, System’e hiç atlayamamışlardı. Ve şimdi burdalar. O yüzden bu minifigürün yeri benim gözümde çok önemli.

Kar Muhafızı’na gelecek olursak… LEGO CMF 22 serisinin hayvanlı son figürü. Çok güzel tasarlanmış bir minifigür olduğunu düşünüyorum, hem renk seçimi, hem de üzerindeki baskısıyla. Şapkası, bildiğim kadarıyla yeni bir kalıp. Boynundaki kürk parçası ne renk olarak yeni, ne de kalıp olarak, ama şapkayla birlikte çok güzel duran bir aksesuar olmuş. Üzerindeki kıyafet de soğuk bir yerde olduğu hissini aynı şekilde devam ettiriyor. Muhafız olduğu için tabii ki bir kılıcı ve kalkanı var. Onunla birlikte gelen köpek yeni değil, daha önce hem Sibirya kurt köpeği olarak, hem de Alman kurt köpeği olarak karşımıza çıkmıştı, ama bu sefer gözleri mavi ve ikinci rengi biraz açık bir gri.

Mavi gözlü köpeğimiz de oldu

Kırmızı Biber Kostümlü Hayran, Rakun Kostümlü Hayran

Hem yiyecek, hem de hayvan kostümleri, CMF serileriyle başlamasa bile, onlarla coştuğu kesin. Minifigürlerin çıkmasının 40. yılını kutlayan CMF 18’deki neredeyse bütün minifigürler kostümlü. Bu seride de iki tane karşımıza çıkıyor, Kırmızı Biber ve Rakun Kostümlü kızlar.

Kırmızı Biber Kostümlü kızımız, yüzüyle bu biberin ne kadar acı olduğunu bir kez daha hatırlatıyor: Eğer yerseniz benim gibi terlersiniz, ağzınız yüzünüz de kayabilir. Ama yanında gelen süt aksesuarından sonra, yüzü normale dönüyor. Evet, tahmin edebileceğiniz gibi yüz çift taraflı. Kostümün altındaki kıyafet ilk bakışta sade gözükse de, kostümü çıkarınca tişörtünün üzerinde yanan bir kırmızı biber olduğunu görüyoruz. Üstüne üstlük, kostümsüzken kel kalmasın diye bir de saç parçası verilmiş, hem de ilk kez kırmızı renginde!

LEGO CMF 22
Burası biraz sıcak mı oldu?

Rakun Kostümlü kızımızın da sade bir görünüşü var. Kafa aksesuarı, daha önce Tilki Kostümlü Kız’da (CMF 19) gördüğümüz parçanın aynısı, ama tabii rengi ve üzerindeki baskısı bu sefer rakun renkleriyle uyumlu. Tüylü bir gövde parçası, çift kalıplı ama sade ayaklar, ve siyah elleriyle gerçekten rakun imajını çok güzel yansıtıyor. Ve bir de kuyruk var tabii, kuyruğu unutmamak gerek. Yüz yine çift taraflı, ve bu bayan da kafasındakini çıkardığında kel kalmıyor, yanında bir saç parçası var. Belki diğer renklerle uyumlu olsun diye, belki de minifigürün yaşı daha büyük olduğu için açık gri bir saç. Rakunlar çöpleri karıştırmayı sevdikleri için bir çöp kutusu, ve bulduklarını koyabilmesi için de bir torbacık. Genellikle Noel Baba minifigürlerinin yanında gelen bu torbacığı beyaz renkte bulmak çok kolay değil, onu da eklemeden geçmeyelim.

Çöpler benden sorulur!

Buz Pateni Şampiyonu, Uzay Yaratığı, Tekerlekli Sandalye Yarışçısı

Yakışıklı şampiyonumuzun yeri, özellikle CMF serilerini ilk zamanlardan beri toplayanlar için, apayrı. Çünkü 2011 yılında çıkan CMF 4 serisindeki Buz Patencisi’nin eşi. Hem kıyafetinin renkleri, hem üzerindeki desenler, hem de yüzündeki yaldızlı yıldızlarla bunu gayet açık belli ediyor. CMF serilerinde böyle şeyleri bulmak mümkün, Mağara Adamı’yla Mağara Kadını, Kovboy ve Kovboy Kız, kız ve erkek görünümlü benzer robot figürleri, ve bunlar gibi pek çok çifti dikkatli bakarsanız bulursunuz. Ama ilkinin çıkmasından 11 yıl sonra sanırım hiç kimse Buz Patencisi’ne eş beklemiyordu. Aksesuar olarak bir kupa ve buz patenleriyle birlikte geliyor şampiyonumuz.

LEGO CMF 22
Artık dansımızı tamamlayabiliriz!

Ne yalan söyleyeyim, Uzay Yaratığı ilk başta bana çok çekici gelmemişti. Tamam, genel olarak ilginç bir figür ama çok bir önemi yoktu benim için. Fakat sonra sağa sola baktım, ve gözümden kaçan bir şeyi gördüm: Gövdesi. Evet, Klasik Uzay meraklıları için inanılmaz değerli bir parça, çünkü kolları, bacakları ve kafayı değiştirdiğinizde, yepyeni bir renkte bir Klasik Uzay astronotu yapabiliyorsunuz! Sadece bunun için bile alınabilir, ki ben de öyle yapmayı düşünüyorum zaten. Uzaylı olduğu için elinde özel uzay tabancası, sırtında da ne olduğu pek anlaşılamayan bir aksesuar var. Zaten uzaylıların işine ne zaman akıl sır erdirebildik ki??!

Klasik Uzay Adamları’nın olduğu resim New Elementary‘den yürütülmüştür.

Ve sırada Tekerlekli Sandalye Yarışçısı var. Son yıllarda LEGO Grubu, eşitlik ve çeşitlilik üzerine pek çok minifigür ve set çıkarttı. İlk tekerlekli sandalye parçası çıktığı zaman, baktığım her yerde olumlu tepkiler gördüm. Sonraki yıllarda setlerde duyma engelli ve görme engelli minifigürler çıktı, hatta bu yılın başında çıkan Kaykay Parkı setinde (60290), tekerlekli sandalyeli bir minifigür bile vardı. Ama engelli minifigürler ilk kez LEGO CMF 22 serisiyle birlikte CMF’lere atlıyor, hem de yepyeni bir tekerlekli sandalyeyle. Çok güzel ve takdir edilesi bir minifigür bence.

lego cmf 22
Ben yarışa hazırım, ya sen?

Orman Elfi, Gece Koruyucusu, Ozan, Robot Tamir Teknisyeni

Eveeet, geldik son dört minifigüre. Orman Elfi açıkçası benim üzerimde “elf” hissi uyandırmıyor, ama pek çok farklı elf türü olduğu için “Belki bu da onlardan biridir” deyip geçiyorum. Ama minifigür inanılmaz sevimli, onu söylemeden geçemem. Bir kere kafasındaki meşe palamudu şapkası inanılmaz, ve anlaşılan gerçek meşe palamutlarıyla neredeyse aynı boyda. Kimbilir, belki de onların altında gerçekten böyle minik elfler yaşıyordur. Yine orta boy bacaklar, bu sefer koyu yeşil, yaprak desenli bir gövde, çift taraflı bir kafa, yaprak şeklinde bir pelerin, ve beraberinde gelen bir mantar! Bu elf kesinlikle sevimlilik konusunda bir numara!

Selam :)

Gece Koruyucusu, alışık olduğumuz koruyuculardan (!) çok farklı. Öncelikle ten rengi, onun insan ırkına ait olmadığını söylüyor bana – ya da bu dünyaya ait olmadığını. Saçı yeni değil, ama ilk kez turkuaz rengiyle karşımıza çıkıyor. Tıpkı Kar Muhafızı gibi, koruyucu olduğu için kılıç ve kalkanı var. İkisi de şeffaf, ikisi de minifigürde kullanılan genel renklerle çok uyumlu. Kafa yine çift taraflı, saldırmaya hazır ve dost canlısı olarak yorumluyorum ben.

Sorun neydi gençler??

Benim için Ozan’ın en önemli yanı, beraberinde getirdiği ud aksesuarı. Yıllardır müzik grubumu tamamlamak için çıkmasını beklediğim bir parça. Elinde tuttuğu parayı da gördükten sonra, bu aralar ikinci sezonu çıkan Witcher dizisindeki ozanı düşünmeden edemiyorum, ve bu minifigürü her gördüğümde aklıma “Toss a coin to your Witcher” şarkısı geliyor. Ama eminim zamanında Kale (Castle) temasına ilgi duyanlar için yeri bambaşkadır.

Toss a coin to your witcher…

Ve son minifigürümüz Robot Tamir Teknisyeni. İlk bakışta, her ne kadar detaylı ve ilginç bir tasarımı olsa da, bana çok seslenmemişti bu minifigür. Hatta CMF 4 serisinde çıkan Hazmat Guy (bunu nasıl çeviririm bilemedim) minifigürünü anımsatmıştı. Ama kaskın altındaki gülümseyen robot yüzü tüm fikrimi değiştirdi, ve beni çocukluğuma götürdü, Spyrius temasına. Kafasının arkasındaki göstergeden ne kadar şarjının kaldığını görebiliyorsunuz, ve kollarından birine istendiğinde farklı parçalar da takılabiliyor. Tabii ki yanında da yardımcısı olan bir minik robot var, başka türlüsünü beklemek olmazdı zaten.

lego cmf 22
Nereyi tamir ediyorum?

LEGO CMF 22 serisine veda ederken…

Evet, uzuuun bir yazının daha sonuna geldik. Daha kısa bir başlangıç yaparım diyordum ama konu LEGO ve yazan ben olunca bu çoğu zaman pek mümkün olmuyor. Ama eğer burdaysanız bunu zaten biliyorsunuz demektir.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere bayanlar baylar, kendinize iyi bakın!

 

Resimler Brickset’ten alınmadır. En baştaki grup resmi, Jay’s Brick Blog’dan yürütülmüştür. Daha detaylı fotoğraflar için Brickset ve New Elementary’deki incelemeleri tavsiye ederim.

Kimisi çocukken Barbie bebeklerle oynar, kimisi de LEGO minifigürleriyle küçük dünyalar kurup, bu dünyaları büyüyünce de korumaya devam eder. Sanırım benim hangi gruba dahil olduğum belli :)

Yorumlar

  1. Minifigürist

    Daha turuncu renkli astronotu temin edememişken bir de mor olanı çıktı başımıza. Kim bilir ona uygun parçaları bir araya getirmek için hangi figürleri dağıtmak zorun kalacağız. :)

Bir yorum yazın

Back to Top