LEGO Dimensions Minifigürleri

Bugün sizlere 2015-2017 yılları arasında çıkan, ve bana göre en orijinal LEGO temalarından biri olan Dimensions temasından bahsetmek istiyorum. LEGO Dimensions temasının varlığından haberdar olduğum zaman, üretimi çoktan durmuştu, ama benim gibi minifigür koleksiyonu yapan bir LEGOsever için biçilmiş kaftandı. Temada çıkan setlerin minifigür ağırlıklı olması, daha da önemlisi bazılarının daha önce ve daha sonra tekrar görülmemiş olması, bence LEGO Dimensions’ı eşsiz kılmaya yetiyor.

LEGO Dimensions Başlangıç Seti

Dimensions’ın ne olduğunu bilmeyenler için kısa bir özet geçeyim: LEGO Grubu’nun dijital ortama girme çabalarından biri. Evet, biraz sığ bir tanım oldu, farkındayım, ama adı ister Hidden Side olsun, ister VIDIYO, LEGO Grubu zaman zaman “Dijitale de aksak mı acaba” diye denemeler yapıyor. Henüz çok başarılı olduğu söylenemez, ama belki ilerde onu da başarır. Neyse, Dimensions diyorduk. Playstation, XBOX ve Nintendo Wii gibi konsol platformları için çıkarılan bir tema Dimensions. Başlangıç seti, çok şık bir arayüz, üç minifigür (Batman, Gandalf ve Wyldstyle) ve bir de küçük araç (Batmobile) içeriyor. Her figürün (ve aracın) kendine özel bir yuvarlak ince tuğlası var, ve bu tuğlanın altındaki çip sayesinde arayüzü kullanarak bunları oyuna entegre edebiliyorsunuz. Başlangıç paketine ek olarak bir de Level Pack denilen setler var. İçinden 2-4 arası figür ve araç çıkan bu setler de aynı şekilde oyunda yeni bölümler açmak için kullanılabiliyor.

LEGO Dimensions
Her karakter ve aracın kendine özel kodunun olduğu ince tuğla parçaları

LEGO Dimensions temasını en orijinal temalardan biri yapan şey, büyük bir olasılıkla sonunun gelmesine sebep olan şeyle aynı: Farklı fikir hakları (IP’ler) için ödenmesi gereken telif ücretleri. Temanın içindeki karakterler, Mission Impossible, Gremlins, Doctor Who, Adventure Time gibi bazı film ve çizgifilmlerde yer alan karakterleri içeriyordu. Bu da her biri için ödenmesi gereken bir miktar para demek (ki bunun da az bir miktar olduğunu düşünmüyorum). Belli ki geliri giderini kurtarmadı ve üretimden kaldırıldı.

Bricklink, Dimensions altında çıkmış 52 minifigür listeliyor. Ben de aralarından en çok sevdiklerimi seçip, onlardan bahsedeceğim bugün.

Batman ve Beast Boy (DC Comics)

Batman’siz bir dünya düşünülebilir mi? Tabii ki hayır. Başlangıç setindeki Batman çok standart olsa da, daha sonra karakter setlerinde çıkan Excalibur Batman, herhalde Kara Şövalye’nin en şövalyemsi görünüşlerinden birine sahip olsa gerek. Boyundan büyük kılıcı ve atı da cabası!

LEGO Dimensions Excalibur Batman
Kara Şövalye!

Dimensions temasında Teen Titans grubundan Beast Boy, Starfire ve Raven karakterlerinin minifigürleri de var. Beast Boy ve Starfire başka setlerde çıkmış olsa da, Raven hâlâ karakterin tek minifigürü. Bunların içinde en çok Beast Boy’u seviyorum, çünkü hem boyut, hem de yüz tasarımı olarak, 2016-2018 yılları arasında çıkan Mighty Micros minifigürlerine çok benziyor. Kendine ait bir arabası olsa, rahatlıkla bu temanın bir parçası olabilirmiş!

Beast Boy (sağdan ikinci) ve Mighty Micros minifigürleri

Gizmo (Gremlinler)

Yetişkin Pınar’ın en sevdiği karakterle başladık, bakalım çocuk Pınar’ın en sevdiği karakter hangisiymiş. Evet, bildiniz, Gizmo! 80’lerde çocuk olanlar bilir, o zamanlar gerçek olmayan karakterler yaratmak bugün olduğu gibi kolay değildi. Ekranda gördüğünüz pofuduk ve sevimli bir karakter size rahatlıkla “Anneeeee, ben de bundan istiyoruuuum!” dedirtebiliyordu. Gizmo da işte tam bu kategoriye giriyor. Büyüdükçe hayatıma başka karakterler girmiş olsa da, Gizmo’nun minifigürünü görünce çıldırdım desem herhalde çok yanlış olmaz.

Gizmo!

İçimdeki çocuk, hâlâ benzer hislere sahip. Fantastik Canavarlar’ın ilk filmi çıktığında 35 yaşındaydım, buna rağmen biri gelip de “Bu niffler’ı evde beslemek ister misin?” diye sorsa, hiç düşünmeden evet derdim. Derim. Valla derim.

P: Babaaa, bizimle kalabilir miii? Ü: Hayır!

Niffler demişken, ilk Fantastik Canavarlar figürlerinin Dimensions teması altında çıktığını biliyor muydunuz? O zamanlar niffler henüz bu kadar küçük değildi, ama yapım parçalarını kullanarak yapılan bir versiyonu vardı.

LEGO Dimensions
İlk Newt Scamander ve Niffler

Michael Knight ve K.I.T.T. (Kara Şimşek)

Ve çocukluğuma damgasını vuran karakterlerden biri daha! Söyler misiniz, kim konuşan bir araba istemez ki?! Son zamanlarda gelişen yapay zekâ teknolojisiyle, bu dünya çok da uzak değil, ama bundan 40 yıl önce düşüncesi bile inanılmazdı. O zamanlar, en yakın arkadaşımla birlikte günleri, saatleri sayardık, Michael ve K.I.T.T.’in maceralarını izleyeceğiz diye. LEGO Dimensions sayesinde ikisi de hayatımıza girdi.

LEGO Dimensions Michael Knight ve K.I.T.T.

E.T.

Açıkçası E.T.’nin neden favori figürlerim arasında olduğunu ben de bilmiyorum. Çocukken filmi izlemeye fırsatım olmamıştı, büyüdükten sonra da isteğim. Ama nedense minifigürünü çok beğendim. Belki özel kalıp kafalar o zaman şimdiki kadar yaygın olmadığı için, belki de bu kadar farklı bir karakteri çok iyi yansıttığı için. Dediğim gibi, kesin bir şey söyleyemiyorum.

E.T.

Yıllar önce, Instagram’da aşağıdaki resimleri gördüm ve gülmekten kendimi alamadım. Yeni Star Wars serisinin karakterlerinden Maz Kanata, çırılçıplak karşımızda. Scooby Doo evrim geçirmiş, kafası güzel olmuş (!). E.T.’nin ten rengi, diğer iki karakterinkiyle aynı olunca, yaratıcı Leila Chieko (@brickandmordor) bundan yararlanmış.

Bazı resimleri zihninizden silemiyorsunuz…

Green Arrow (DC)

Orijinal Green Arrow

Green Arrow’un bendeki hikayesi çok ilginç. Bir gün, en yakın arkadaşım arayıp “Pınar süper bi dizi buldum, başroldeki çocuğu görmelisin!” dedi. İzlemeye başladık. Ben o zaman Green Arrow’un DC karakteri olduğunu bile bilmiyorum. Başta çıkan DC yazısı da genellikle bizim kıkırdaşmalarımızla kaynadığı için, farkına varmam epey uzun sürdü. Sadece minifigürünü almakla yetinmeyip, ona özel aksesuarlar da aldım. Ne yalan söyleyeyim, orijinal minifigürün civciv sarısı saçına bir türlü ısınamamıştım zaten.

Kişiselleştirilmiş Green Arrow

Sonic the Hedgehog

Her ne kadar son zamanlarda Sonic setleri çıkmaya başlamış olsa da, ilk Sonic minifigürü LEGO Dimensions yıllarına dayanıyor. Sonic, hayatımda oynadığım ilk ve son atari oyunu olduğu için (o zamanlar Kıbrıs’ta atari salonu yoktu), minifigürünün koleksiyonumda olması gerektiğini düşündüm. Ve sonuç karşınızda!

LEGO Dimensions Sonic the Hedgehog

Bitirirken…

Fırsatınız olursa, LEGO Dimensions minifigürlerine bir göz atın derim. Özellikle 80’lerde çocuk olanlara seslenen çok güzel minifigürler var. Benim burada değindiklerim bunların sadece küçük bir bölümü.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Dimensions minifigürleriyle atıştırmacalar

 

Set, minifigür ve parça resimlerini Bricklink’ten yürüttüm. Mighty Micros, Sonic, ikili Green Arrow, ve benim sigfig’imin olduğu resimler bana ait. Umarım eski resimleri kullandığım için kusuruma bakmazsınız, şu sırada hâlâ minifigürlerime ulaşamıyorum.

Kimisi çocukken Barbie bebeklerle oynar, kimisi de LEGO minifigürleriyle küçük dünyalar kurup, bu dünyaları büyüyünce de korumaya devam eder. Sanırım benim hangi gruba dahil olduğum belli :)

Bir yorum yazın

Back to Top