2024 LEGO CMF 25, Creator ve Space Setleriyle Gümbür Gümbür Geliyor!

Bu günler 2024 LEGO setlerinin duyurulma zamanı olduğu için, sabah gözümü açar açmaz ilk işim takip ettiğim LEGO sayfalarına bakmak oluyor. Çıktı mı çıkacak mı derken, sonunda bu sabah beklediğim geldi. Ben de oturdum bilgisayarın başına, iki satır henüz birkaç saat önce duyurulan setlerin haber yazısını yazıyorum. Arkadaşlar, işte karşınızda 2024 yılında bizi bekleyen LEGO CMF 25 serisi ve LEGO Creator setleri!

2024 LEGO CMF 25 Serisi

Henüz minifigürlerin tek tek resimleri olmasa da, grup halinde resimleri çıkmış. Figürler çok güzel, ama ne yazık ki Marvel serisiyle başlayan kutuda satma tarzı devam ediyor. Anladığım kadarıyla bu durumdan alıcılar kadar satıcılar da rahatsız, çünkü raflar açılıp bırakılan kutularla doluymuş. Bakalım, belki LEGO Grubu bizi bir kez daha dinler ve poşetlere geri döner. Ne demişler, umut fakirin ekmeği :)

2024 LEGO CMF 25
2024 yılında gelecek LEGO CMF 25 serisinin kutusu bu şekilde

LEGO CMF 25 serisinde 12 minifigür var. Brickset’teki isimleri şu şekilde:

  • Noir Detective
  • Esports Girl
  • Basil the Bat Lord
  • Paralympic Athlete
  • Goat Farmer
  • Mushroom Girl
  • Weigtlifter Woman
  • Tricaratops Costume Fan
  • Harpy
  • Train Guy
  • Warrior
  • Dog Groomer
2024 LEGO CMF 25
İşte yeni CMF serisi!

Bu seriyle birlikte yıllardır beklenen keçi figürü geri geliyor. Eminim piyasaya sürüldüğü zaman eskisiyle kıyaslayan birçok resim-yazı göreceğiz. Diğer bloglar kadar hızlı olmasa da ben de yapacağım bunu. Bakalım ilk ve son olarak 2011’de çıkan ve şu sırada Bricklink’teki fiyatı 1,500 TL’den başlayan keçiciğin yeni hali nasıl olacak.

Keçinin yanında bir hayvancık daha var. Minifigür isimlerini ve toplu resmi gördükten sonra onun köpek kuaförü figürü ile geldiğini tahmin ediyorum. Afgan av köpeği diye geçen bir ırka benzettim ben.

T-Rex ile başlayan dinozor kostümlü minifigürlere bir de Triceratops eklenmiş. Daha önce araba, uçak ve gemi ile dolaşan minifigürlere de trenli minifigür arkadaşlık edecek.

1 Ocak 2024’te piyasaya sürülecek olan CMF 25 serisine baktığımda, en çok bu figürler ilgimi çekiyor. Detaylı resimler ve açıklamaları gelince yine paylaşacağım.

2024 LEGO Creator Setleri

Her seferinde daha iyiye giden LEGO setleri, 2024 Creator serisi ile bomba gibi geliyor. Eğer bunlar bu kadar iyiyse, diğerlerini düşünmek bile istemiyorum. Gerçekten.

Duyurulan grupta benim en çok hoşuma giden, ve kesinlikle kaçırmayacağım ilk set 31147 Retro Camera seti. Walt Disney Hatırası Kamera setinin yanında çok hoş duracağına eminim.

2024 lego cmf 25
31147 Retro Kamera

Bunun yanında görkemli bir tavuskuşu, dev bir zürafa ve flamingo, sevimli bir ejderha, iki hamster ve küçük evleri, bir ukulele, bir paten, içinde çiçeklerin olduğu bir çiçek sulama kabı, helikopter taşıyan bir kamyon ve bir de astronot seti var. Astronot setinin kutusundaki Space yazısına dikkatinizi çekmek istiyorum. Aldığım duyumlara göre 2024 yılında Space temalı epey LEGO seti göreceğiz.

2024 lego cmf 25

2024 LEGO Space Setleri

Eh, o kadar söyleyip setlerden bahsetmemek olmayacak, değil mi? İşte yılın başında çıkacak olan City Space temalı setler.

Friends ve Technic setleri de bundan geri kalmamış tabii.

Bir de bol parçalı LEGO Classic olarak geçen setimiz var. Kendi gezegenlerimizi yaratabilmemiz için.

DUPLO’yu unuttuk mu? Kesinlikle hayır.

 

Son olarak resmini paylaşmak istediğim birkaç set daha var. Yukarıdaki temaların hiçbirine girmese de, benim çok hoşuma gittiği için onları biraz kayıracağım.

Öncelikle, minifigürlerimiz karnını doyursun diye yapılmış hamburger ve sosisli sandviç arabaları var.

İkinci olarak da, Ninjago temasında çıkacak olan minyatür ejderhalar var.

Evet, bugünlük bu kadar. Daha pek çok set var duyurulan ama, benim önce gidip bir kahve içmem gerekiyor :)

Sizin yukarıda bahsettiğim (ya da bahsetmediğim) 2024 LEGO setleri arasında favoriniz hangisi?

 

Resimler Brickset, Jay’s Brick Blog ve JB Spielwaren sayfalarından alınmıştır. Set isimleri, resmî isimlerle farklılık gösterebilir.

Kimisi çocukken Barbie bebeklerle oynar, kimisi de LEGO minifigürleriyle küçük dünyalar kurup, bu dünyaları büyüyünce de korumaya devam eder. Sanırım benim hangi gruba dahil olduğum belli :)

4 Comments

  1. Minifigürist

    31146 numaralı Creator setini görünce, çocukluğuma döndüm. Seti görür görmez aklıma içimde ukde olarak yer edinen 5590 kodlu Whirl and Wheel Super Truck seti geldi. LEGO’nun zaman zaman kendi mazisine böylesi atıflarda bulunması hoşuma gidiyor.

    Bu arada wordpress/jetpack’in mobil uygulamasında bir sıkıntı var, aylardır yazılarını okuyorum ama her yazının altında “Yorumlar kapandı” şeklinde bir engel çıkıyor. :/ Bilgisayardan kontrol etmek anca aklıma geldi.

  2. Pınar

    Ben de diyorum bir tane sadık okuyucum vardı, o da gitti mi :))) Maalesef mobil uygulama için bir şey söyleyemeyeceğim, ama gördüğün gibi yorumlar hâlâ açık :) Bahsettiğin seti bilmiyordum, gerçekten neredeyse aynısını yapmışlar. Bende de kamera benzer duyguları yaşattı, ama detaylarını yazı yayınlanınca okuman gerek ;)

  3. Minifigürist

    “Model Team” teması, bugünkü Creator’un atası gibi bir şeydi sanırım. Bu temada araç/taşıt ekseninde çıkan setler günümüz 3in1 setlerinin ilk örnekleriydi denemeleriydi yanlış hatırlamıyorsam. Geçmiş zaman işte… :p

    Kamera konusunda ben de seninle hemfikirim, “bu alınır” dediğim ve bana yeminimi bozdurarak uzun bir aradan sonra alacağım ilk LEGO seti olacak gibi duruyor. Fotoğraf makinesinin askısı olduğunu varsaydığım aksamın materyalini merak ettim açıkçası. Sabırsızlıkla inceleme yazını bekliyorum. :)

Bir yorum yazın

Back to Top