LEGO Friends 2023 Yaz Setleri

LEGO Friends 2023 Yaz Setleri
LEGO Friends 2023 Yaz Setleri

Eveeet, bu yaz çıkacak City setlerine şöyle bir baktığımıza göre şimdi diğerlerine geçebiliriz. Diğerleri dediğim Friends setleri. Zaten bir süredir coşmaya başlamış olan bu tema, doruk noktasına ulaştı – diyeceğim, bir sonraki grupta daha da coşacaklar. Neyse, yeni yılda lafı çok dolandırmamaya karar verdim (ki uygulayamayacağım bir karar bu), o yüzden bakalım LEGO Friends 2023 yaz setleri nelermiş.

LEGO Friends 2023 Yaz Setleri

Friends teması hakkında hâlâ kendimi tatmin edecek bilgiye sahip olmasam da, önceki yıllara kıyasla bir nebze daha yakından takip ediyorum. O yüzden de her geçen yıl, her yeni setle daha fazla insanı temsil eden figürler çıkardıklarını, çeşitliliği mümkün olduğunca arttırdıklarını biliyorum. Çocukların farklı insanların varlığını küçük yaşta kabul etmeleri, ya da en azından varlıklarının farkında olmaları önemli olduğu için de Friends temasını çok takdir ediyorum. Yazın çıkacak setler de bu güzel düşünceyi destekleyen türde.

Bir eli olmayan Autumn, Vitiligolu Jordin ve Down Sendromlu Fiona, görünüşleri “farklı” olan karakterlerin en çok öne çıkanları.

Favori setlerim 41757 Botanical Garden (Botanik Bahçesi) ve 41748 Heartlake City Community Center (Heartlake Şehri Toplum Merkezi). Bir önceki yazıda LEGO City mimarisinin ne kadar geliştiğinden bahsetmiştim. Bu iki set (bence) Heartlake Şehri’ni bambaşka bir seviyeye taşıyor. Bir yanda cam kubbesiyle Botanik Bahçesi’nin inanılmaz güzelliği, diğer yanda rengârenk katlarıyla Toplum Merkezi’nin kapsayıcılığı. İsteyen duvarları boyasın, isteyen ağaca asılmış lastikte sallansın, isteyen çatıda bitki yetiştirsin. Bu binada herkese göre bir şey var.

LEGO Friends 2023 Yaz Setleri

41747 Heartlake City Community Kitchen (Toplum Mutfağı? Aşevi?), sanki Toplum Merkezi’ni bütünleyici bir set gibi geliyor bana. Hem renk, hem de tarz olarak sanki o binadan bir kat çıkarıp, ayrı, küçük bir set yapılmış gibi. Gerçekten öyle olup olmadığını görmek için biraz beklememiz gerekecek anlaşılan.

LEGO Friends 2023 Yaz Setleri
Mutfaksız toplum merkezi mi olurmuş? Kesin onun bir parçası…!

Şimdii, Botanik Bahçesi’ne gideceğiz, tamam, ama nasıl gideceğiz? Tabii ki 41759 Heartlake City Bus (Şehir Otobüsü)’ne binerek. Sevimli görünüşünün yanında, çok önemli bir özelliği var bu otobüsün: Tekerlekli sandalye (ya da benzeri bir şeyle) rahatça binebiliyorsunuz. Bir süredir benim de kara kara düşündüğüm bir konu olduğu için (babamı nasıl sağa sola götürürüm, tekerlekli sandalyeyle nasıl otobüse bineriz gibi), tam 12’den vuruyor bu otobüs beni. Başına gelmeyince önemini anlamıyor insan.

LEGO Friends 2023 Yaz Setleri
Küçük ama çok kullanışlı bir otobüs

Emin olmak için son 3 yılda çıkan Friends setlerine şöyle bir göz attım. Heartlake Şehri’nde hiç kış olmuyor galiba ya? Hep bir bahar-yaz havası var sanki. Bu yaz çıkan setler de bu havayı sürdürüyor. 41725 Beach Buggy Fun (Plaj Arabası Eğlencesi), 41734 Sea Rescue Boat (Deniz Kurtarma Teknesi), 41736 Sea Rescue Center (Deniz Kurtarma Merkezi), 41737 Beach Amusement Park (Plaj Eğlence Parkı), 41744 Sports Center (Spor Merkezi), 41752 Sea Rescue Plane (Deniz Kurtarma Uçağı) yaza daha uygun setler. 41753 Pancake Shop (Krep Dükkânı) her mevsim gidilebilecek bir yer olsa da, kızların kıyafetleri onun da sıcak bir mevsimde açık olduğunu gösteriyor.

41725 Beach Buggy Fun
LEGO Friends 2023 Yaz Setleri
41734 Sea Rescue Boat
LEGO Friends 2023 Yaz Setleri
41736 Sea Rescue Center
LEGO Friends 2023 Yaz Setleri
41737 Beach Amusement Park
LEGO Friends 2023 Yaz Setleri
41744 Sports Center
41752 Sea Rescue Plane
41753 Pancake Shop

41745 Autumn’s Horse Stable (Autumn’un At Ahırı) ve ona eşlik edebilecek 41746 Horse Training (At Eğitimi), ahır setindeki ağaçtan dolayı daha bir sonbahara kaymış sanki. 41749 Newsroom Van (Haber Minibüsü) seti de benim üzerimde aynı etkiyi uyandırıyor, her ne kadar bu setteki ağacın yaprakları yeşil olsa da.

LEGO Friends 2023
Üst: Autumn’un At Ahırı. Alt: At Eğitimi ve Haber Minibüsü.

LEGO Friends 2023 Yaz Hayvanları

Eh, tüm setlere bakıp da hayvanları es geçmek olmaz, değil mi?

Bu setlerde çok fazla yeni hayvan yok. Hatta benim görebildiğim sadece bir tane var, o da Deniz Kurtarma Merkezi’ndeki su samuru. Kısa bir süre önce City setlerinde de su samurları çıkmıştı hatırlarsanız. Bunlar büyük bir olasılıkla biraz daha irice, çoğu Friends hayvanında olduğu gibi.

Friends ve City su samurları

Aynı sette bir kaplumbağa, bir de denizatı var. Kaplumbağa açık deniz mavisi gibi gözüküyor, üzerindeki baskı da koyu bir renk, mor veya kahverengi olabilir. Daha önce bir sette bu renk bir kaplumbağa vardı, ama Elves seti olduğu için baskısı biraz daha farklıydı. Friends setlerindeki kaplumbağalar genellikle misket limonu renginde oluyor, bir tane lavanta çiçeği renginde var, bir de Oyun Kübü setlerinde çıkan parlak açık sarı, koyu mor, parlak pembe ve bakır renginde olanlar. Denizatı ise parlak açık turuncu gibi gözüküyor, ki bu hayvancık için yeni bir renk.

Kurtarma Teknesi setinde beyaz bir balina var. Bu kalıp ilk 2019’da kullanıldı, parlak pembe renkli bir boynuzlu balina için. Bu hali daha güzel geldi bana, özellikle göz baskısı. Her ne kadar Friends hayvanlarının çeşitliliğini sevsem de, tüm hayvanların gözlerinin sürmeli olması çok hoşuma gitmiyor (bazı System hayvanlarının kızgın olmasından hoşlanmadığım gibi). Bu yüzden daha nötr bir baskı iyi olmuş.

Setin güzelliği diğer herşeyi gölgede bırakıyor ama, Botanik Bahçesi’nde kahverengi tonlarında bir ördek yavrusu var. Daha önce sarı ve yeşil olarak karşımıza çıkmıştı. Bu sette iki farklı renk ve baskıda kelebek de var. Açık sarı olan daha önce setlerde çıkanlara benziyor ama, siyah kelebek yeni. Bir de sanki şeffaf üzerine pembe baskılı bir kelebek var ama ondan tam emin değilim, görsel üzerine yapılmış bir illüstrasyon da olabilir.

Deniz Kurtarma Teknesi’yle iki yunus bir de yunus yavrusu geliyor. Yavru olan yunusta renk olarak bir yenilik gözükmese de, büyük yunuslar ilk kez koyu mavi renkte üretiliyor.

Üst: Yeni setlerdeki yunuslar. Alt: Eski setlerden yunuslar.

Plaj Arabası setindeki köpek ve yunus yavrusu, Autumn’un Ahırı ve At Eğitimi setindeki atlar ve tay, Aşevi setindeki kedi, Toplum Merkezi’ndeki köpek, ve Krep Dükkanı’ndaki tavşan daha önce setlerde çıkmış hayvanlar, bir yenilik yok – en azından renk olarak. Beyaz atın baskısı yeni olabilir ama. Bir de Haber Minibüsü’ndeki baykuş var, sanırım onun da baskısı yeni.

lego friends 2023 yaz
Üstteki 9’lu grup, yeni setlerdeki hayvanlar. Alttaki 8’li grup, daha önce çıkmış benzer ya da aynı hayvanlar.

LEGO Friends Setlerine Genel Bakış

Friends setleri, son zamanlarda çok sık olduğu gibi, gene hayal kırıklığına uğratmıyor. Hepsi müthiş mi, belki hayır, ama yine her zevke hitap edecek bir şey var. Zaten sadece Botanik Bahçesi ve Toplum Merkezi yeterli bana sorarsanız. Ama aynı zamanda çıkacak olan City setleriyle kıyaslayınca, Friends serisi biraz daha sönük kalıyor sanki. Kendi içinde çok güçlü ama City mi Friends mi sorusuna ilk kez City diye cevap verebiliyorum.

İşin güzeli, seçim yapmak zorunda olmamak. O yüzden hem City, hem Friends :)

 

Son olarak, Botanik Bahçesi setindeki şu eğlenceli detayları sizinle paylaşmak istiyorum. Sırada yazın çıkacak diğer setlerin yazısı var. Uzuuun bir gece bekliyor beni…

“Herşey çiçek olabilir” sloganımıza kurbağa, kürk, saksafon, süpürge ucu, punk saç parçası ve boya paletiyle devam ederken…

 

Resimler Bricklink, Brickset ve Jay’s Brick Blog’dan alınmıştır. Setlerin İngilizce isimleri değişik olabilir. Türkçe isimler de benim çevirilerim, resmî LEGO isimleri değil.

 

Kimisi çocukken Barbie bebeklerle oynar, kimisi de LEGO minifigürleriyle küçük dünyalar kurup, bu dünyaları büyüyünce de korumaya devam eder. Sanırım benim hangi gruba dahil olduğum belli :)

Bir yorum yazın

Back to Top