40649 Dev LEGO Minifigürü Set İncelemesi

40649 Dev LEGO Minifigürü
40649 Dev LEGO Minifigürü

Duyurulmasından 1.5 ay bile geçmeden 40649 Dev LEGO Minifigürü setini elimde tutuyor olmak, kelimelerle anlatamayacağım kadar mutluluk verici. Ondan önce çıkan dev minifigürlerle ilgili bilgiyi daha önce verdiğim için (buraya tıklayarak görebilirsiniz), bu sefer lafı gerçekten uzatmayacağım ve doğrudan set incelemesine geçeceğim.

Set Bilgileri

Set adı: Dev LEGO Minifigürü

Set numarası: 40649

Parça sayısı: 654

Minifigürler: 1 dev, 1 normal olmak üzere 2

Boyut: 27 cm

Satış fiyatı: 1299 TL

Çıkış tarihi: 1 Haziran 2023

40649 Dev LEGO Minifigürü Kutusu ve İçeriği

Kutudan 1-5 arası numaralandırılmış 8 tane poşet çıkıyor. Şapkanın üst parçası olacak olan dev kubbe, ayrı koyulmuş, poşette değil. Tabii yapım talimatları da var. Kutunun genel tasarımını beğendim, klasik set kutusu gibi yapmamışlar.

40649 Dev LEGO Minifigürü kutu içeriği
Kutu ve içeriği

40649 Dev LEGO Minifigürü Yapımı

Sırayla gövde, kemer, ayaklar, kollar, eller, kafa ve son olarak da şapkayla kumanda merkezini yapıyoruz. Parçalar, tıpkı normal bir minifigürde olduğu gibi, kolayca ayrılabiliyor. Kişiselleştirmek isteyenler için bire bir. Daha önce çıkanlar bende yok, ama okuduklarıma göre yapımları birbirine çok benziyormuş. Ayrıca birinin parçalarını diğerinde kullanmak da mümkün.

Parçalar

Bitmek üzere...!

Eller, kollar, ayaklar ve kafa, normal minifigürdeki gibi hareket edebiliyor. Kol mafsalları minifigürde olduğu kadar sağlam değil, dolayısıyla ağır bir şeyi kaldıramayabilir. Yine de ellerin içinde çıkıntı olması, büyütülmüş ölçekte aksesuar yapıp takmaya imkan veriyor. Bunu şimdiden yapanlar bile var.

thebrickconsultant hesabını takip etmiyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz!!

Şapkanın içinde küçük bir kumanda merkezi var. Setten çıkan minifigür burada oturup, büyük olanı kontrol ediyor. Elinin altında hız göstergeleri, GPS koordinatları ve genel durumu gösteren küçük bir bilgisayar var. Arkasındaki çarkların, her ne kadar herhangi bir şeyi hareket ettirmeseler de, dönüyor olmaları güzel bir detay olmuş. Komik bir şekilde minifigür otururken kontrol kollarını tutamıyor, ayakta olunca da kubbe kapanmıyor.

40649 Dev LEGO Minifigürü
Kumanda merkezi

Düşünceler…

Açıkçası 40649 Dev LEGO Minifigürü benim çok hoşuma gitti. Yapımı insanı zorlamıyor, bittiğinde de hoş bir model çıkıyor ortaya. Özellikle minifigür biriktirenler için olmazsa olmaz bir set. Erişilebilirliği öncekilere kıyasla daha kolay ve klasik minifigür suratına sahip olması da kişiselleştirmeyi kolaylaştırıyor.

Fiyat olarak bakacak olursak… eh, biraz tuzlu, evet. Yukarı Bak Evi (43217), Uzay Çağı Hikayeleri (21340), Kır Çiçekleri Buketi (10313) İtfaiye ve Polis Merkezleri (60320 ve 60316) bu setle aynı fiyatta. Aslında bu bence biraz da tercih meselesi. Hangi temaya ilginiz varsa, ona yöneliyorsunuz. Yine de bahsettiğim setlerle karşılaştırıldığı zaman, özel parça sayısı herhalde en az bunda vardır. Yüzü ve bir de belki şapkasındaki kubbe dışında benim dikkatimi çeken bir şey olmadı. Elinizdeki parçalara birkaç ek yapıp, internetteki yapım talimatlarına bakarak kendi kişisel dev minifigürünüzü yapabilirsiniz, ve büyük olasılıkla daha ucuza gelir. Buna rağmen yapması keyifli bir set.

Aşağıya daha önce çıkan aksesuar tarzı figürlerle bir resmini koyuyorum. Bizimki gerçekten de adına yaraşır bir devlikte!

40649 Dev LEGO Minifigürü ve kardeşleri
Dev LEGO minifigürü ve kardeşleri

Ne yalan söyleyeyim, bu serinin devamını görmeyi isterdim. Ahşap LEGO figürünü çok beğenmiştim, ama hareket edemediğini öğrendiğimde hayal kırıklığına uğradım. Harry ve Hermione’nin dev figürleri güzeldi, ama Ron olmadan biraz eksik kalmıştı bana göre. Kızılsakal’ın dev figürüne âşığım ama LEGO House dışında bir yerden almak çok kolay (ya da mantıklı) değil. Ama bu bildiğim, çocukluğumda oynadığım, o klasik gülümsemeye sahip yüzlerce minifigürü o kadar güzel yansıtıyor ki! Hem nostaljik, hem yeni. O yüzden de umarım bu dev minifigürlerin başkaları da çıkar.

 

Evet, bugün de böyle kısa bir yazı olsun bakalım, hep sayfalarca yazacak değiliz ya! Dev minifigür hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda bekliyorum.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

“Hepsine hükmedecek bir minifigür!”

 

Kimisi çocukken Barbie bebeklerle oynar, kimisi de LEGO minifigürleriyle küçük dünyalar kurup, bu dünyaları büyüyünce de korumaya devam eder. Sanırım benim hangi gruba dahil olduğum belli :)

2 Comments

  1. Banu

    Yine çok güzel bir yazı olmuş bayıldım, bana bir tane de ben edinmeliyim dedirtiyor . Teşekkür ederim bilgilendirme ve samimi yazınız için 💕

Bir yorum yazın

Back to Top